CURSUS

Voorjaar 2019“Stop met het "redden"van anderen!”


Ook dit voorjaar is er weer een cursus met de hierboven vermelde titel.Wanneer?: WOENSDAGEN 13, 20 en 27 maart 2019

Door wie? : Marga Bijma

Hoe laat en waar? : 14.00 - 16.00 uur in de Ark van OostEen paar jaar geleden verzorgde Marga Bijma het thema “persoonlijkheidsstoornissen”. Vanwege de grote belangstelling en het enthousiasme over de spreekster hebben wij haar gevraagd om een cursus te verzorgen. De titel van deze cursus luidt: “Stop met het “redden” van anderen!”


     


Marga Bijma schrijft hierover:
“Soms lopen relaties vanzelf. Als u dan terugkomt van een afspraak voelt u zich blij, vrolijk en heeft u nieuwe energie gekregen. Maar het kan ook anders gaan; sommige relaties kosten u veel energie. Het lijkt wel of u met sommige mensen steeds weer in hetzelfde riedeltje terecht komt. U maakt zich bijvoorbeeld grote zorgen over een vriendin/familielid/ander; als u niet ingrijpt dan zou het wel eens fout met diegene kunnen gaan. U moet diegene wel “redden”, want als u het niet doet, doet niemand het. De last van het “redden” kan dan zwaar op u drukken.
Soms bent u dan bijvoorbeeld ineens boos op diegene terwijl u dat helemaal niet wilde. U heeft ook wel eens het gevoel dat u gemanipuleerd wordt, maar wat kunt u hieraan doen?

Als u hier inzicht in wilt krijgen, dan kunt u deze cursus van drie bijeenkomsten volgen. U leert hier meer over de Reddersdriehoek, waar mensen in contact met anderen snel verschillende rollen aannemen. De relaties zijn dan niet meer in evenwicht. Ook komt u in deze relaties steeds weer in hetzelfde patroon terecht.


           


We bespreken hoe het anders kan. U leert negatieve patronen in relaties met anderen herkennen en doorbreken.
Vervolgens oefenen we hiermee; tijdens de bijeenkomsten, maar ook thuis oefent u met de stof en kijkt u hoe u meer energie over kunt houden in deze relaties.
In mijn dagelijks leven ben ik hulpverlener in de GGZ en werk ik graag met mensen aan inzicht en verandering. Ik verheug me op de cursus en ga graag samen met u aan het werk! Doel is om iets te leren, maar vooral ook om leuke bijeenkomsten te hebben, waar we in een prettige sfeer met elkaar samen kunnen werken.”

Voor meer info over het GGZ klikt u hier.

KOSTEN: € 15,00

OPGAVE:

- stuur uw aanmelding voor deze cursus via de strook, die u vindt op de laatste bladzijde van de Nieuwsbrief van december 2018 (deze strook kunt u ook overschrijven) voor 1 februari 2019 naar:

- Ans Bouwhuis, Wachterslaan 147, 6523 RT Nijmegen. Tel. 024-3237003.

- gelijktijdig stort u die € 15.00 op IBANnummer NL36 INGB 0004092384 t.n.v. Werkgroep WOUW Nijmegen.

- vermeld uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.

Aanmelden kan ook per e-mail. Vergeet niet uw adres en telefoonnummer te vermelden én het bedrag te storten.

U krijgt geen bevestiging van Uw inschrijving!

Het minimum aantal deelneemsters is 10, het maximum 15. Als dat minimum aantal niet bereikt wordt of het maximum aantal deelneemsters door uw inschrijving wordt overschreden,alleen dan krijgt U bericht en wordt het geld teruggestort.